petek, 29. avgust 2014

Pogled v nebo med velikani / A look in the sky between giants

Lani sem bila prvič v življenju na drugi strani Atlantskega oceana. Obiskala sem ZDA in Kanado. Največ časa sem preživela v Torontu, natančneje v Mississaugi, nekaj dni sem bila v glavnem kanadskem mestu Ottawi, vmes pa sem za konec tedna poletela v New York. 
Od vseh velikih mest in manjših krajev me je najbolj očarala Ottawa, ki sprva sploh ni bila načrtovan del počitnic. V vsakem mestu sem videla kaj zanimivega, nenavadnega, očarljivega ali takega, kar te preseneti, navdihne, skratka pusti vtis.
Vsako mesto je bilo samosvojo, v vseh pa sem našla nekaj, kar jim je skupno - stavbe.











 


Kaj pa tebe prevzame v velikih mestih?

nedelja, 17. avgust 2014

Žirafa za Emo

Ema je ob obisku sorodnikov in prijateljev prejela tudi tole simpatično, unikatno in uporabno darilo - žirafo z vrisanimi centimetri, h katerim bomo vpisovali, kako velika je že naša punčka. Žirafico sta izdelali in Emi podarili moji prijateljici Teja in Janja, ki sicer ustvarjata pod imenoma ART (Doroteja Širovnik) in Art Jozelj. Vabim vas, da obiščete njuni FB strani in si ogledate njuno ustvarjalno delo.



sreda, 13. avgust 2014

Kuhartnica = Idejka

Verjetno že veš, da ustvarjam pod imenom Idejka. Pod tem imenom nastajajo izdelki iz papirja (čestitke, vabila, darilni boni, sožalnice, pogrinjki, predpasniki in dekoracija za zabave), blaga (nakit, obešalniki za nakit, poročni in naprsni šopki, podvezice, naglavni trakovi in lasnice), lesa (sestavljanke za otroke), slike (tudi predvsem za otroke), dobrote za pod zob (take, pri katerih sem lahko čim bolj ustvarjalna, npr. cakepopsi), poleg tega pa vodim še ustvarjalne delavnice, objavljam fotografije in izdelam še kaj neuvrščenega.

Navdih ... Pravzaprav ne vem, od kod ga črpam. O tem niti nisem posebej premišljevala, vem pa, da včasih navdih za kaj dobim takoj, včasih ga pa nekaj časa ni od nikoder. 

Tokrat sem ga dobila zelo hitro. Našla sem ga v jeansu. Kaj nastaja, povem 21. 8. 2014, do takrat pa svoj odgovor napiši pod fotografijo jeansa na Idejkini strani, lajkaj stran in če boš izžreban/-a, prejmeš Idejkino čestitko iz zaloge. ;)

petek, 8. avgust 2014

Hitra sladica brez peke

Sem ljubiteljica kuharskih oddaj, še posebej rada sem gledala Barefoot Contesso, dokler smo imeli program Food Network, zdaj pa na 24 Kitchen gledam Rudolfovo pekarno, včasih pa tudi Jaimeja Oliverja, ki v pol ure pripravi slastne obroke. Vedno znova se sprašujem, kako hudiča. No, če nisi preveč natančen in uporabiš kupljeno, baje da že oprano solato in ne tisto z vrta, ki jo moraš še prebrati in očistiti, mogoče že gre nekako. Aja, pa če šteješ samo čas, ki ga potrebuješ, da stvari "zmečeš skupaj", brez kakršnihkoli priprav, tehtanj, lupljenja, pranja itd. Pa obiske raje povabim v pospravljeno kuhinjo kot v tako, v kateri je očitno, da sem v zadnjem hipu skušala nekaj zimprovizirati.

No, kakorkoli, čeprav rada pečem, me včasih zamika, da pripravim malo drugačno sladico. Taka je bila tudi tale na fotografiji.
Na dno kozarcev sem dala nekaj žlic malinovega pudinga, čez nadrobljene piškote, stepeno sladko smetano in narezane sladkane jagode. Piškoti so se prav prijetno napojili s sokom in okusom jagod. Ker sem itak nepoboljšljivi čokoholik, sem morala čez vse skupaj posuti še koščke čokolade.

nedelja, 3. avgust 2014

Ježek

Z Emo in Bojanom smo se odpravili do bližnjega jezera, do katerega vodi tudi urejena pot skozi gozdiček. Potko smo prehodili že večkat in ob različnih delih dneva, pa smo do zdaj opazili le kakšnega ptička, ribe, ki se mečejo iz vode sredi jezera, in pse sprehajalcev. Med zadnjim obiskom jezera pa sem nenadoma tik ob poti zagledala ježa! Bil je malo večji mladič, ki se je verjetno moral ravno ločiti od mame. Bila sem tako navdušena, da sem začela potiho vzklikati in klicati Bojana, ki je potiskal voziček, jaz pa sem bila nekaj metrov naprej s fotoaparatom v rokah. Kljub temu nisem bila sposobna fotografirati! Pa ne zato, ker bi prvič videla ježa, ampak ker sem bila tako presenečena pa ker je bil tako majhen pa ker je bil tako lušten pa ker me take male živalce enostavno povsem očarajo! Enako s mi je zgodilo lani v Kanadi, ko se je iznenada pojavil chipmunk. Tega sem pa res videla prvič. Bil je res tako luštna mala stvarca in čisto podoben tistim iz risanke! :) No, pri ježu sem se hitro skulirala in ga fotografirala in celo posnela, fotografija chipmunka je pa samo dokaz, da so res urni. :)