četrtek, 17. december 2015

DIY igrača ali darilo v 10 minutah: morske živali iz penaste gume + GIVEAWAY


Če želite svojemu ali prijateljičinemu mulčku podariti nekaj izdelanega doma, a nimate časa, da bi ustvarjali in komplicirali glede daril, bo tale ideja ravno pravšnja. Pri nas je pogosto v uporabi in nas je že nekajkrat rešila. Uporabili smo jo, ko je naša navihanka morala vaditi vstajanje s pručke. Odrasli bi to seveda storili tako, da bi po navodilih delali vaje v predpisanem časovnem obdobju in stvar bi bila rešena. Otrok pa ne razume, da je nekaj pač treba, zato mu moramo malo pomagati z motivacijo. In tele ribice in druge morske živalice so bile v veliko pomoč. O tem si lahko preberete tukaj.

Da bi dosegla živalice na zgornjem delu omare, je morala vstati.
Drugič so nam skrajšale nekaj trenutkov na morju, da smo odrasli lahko po zajtrku še malo uživali pri mizi ob poslušanju valov in galebov in vonjanju jutranjega morskega zraka. Naša morska deklica je medtem imela ogromno dela z razporejanjem živalic po oknu.

Na šipi je nastal akvarij.
Nepogrešljive pa so te živalice vsakič, ko je čas za kopanje. O tem bom kaj več napisala kmalu. Upam, da mi uspe še letos. :)

Takole v naši kopalnici plavajo ribice iz penaste gume.

Tako, zdaj pa še nekaj o tem, kako sploh naredimo to učinkovito igračo, ki pa je lahko tudi priročno darilo. Poleg tega, da je uporabna, je ta igrača tudi izdelana zelo hitro, preprosto in zanjo potrebujemo le:

- penasto gumo v poljubnih barvah,
- škarje.

pripomočki in material za izdelavo morskih živali iz penaste gume

Iz penaste gume, ki je zelo mehka in jo zlahka prerežemo, s škarjami izrežemo različne živalice. Jaz sem se odločila za ribice, morsko zvezdo, hobotnico, rakca in školjko. Pri tem se ne obremenjujte z natančnostjo in s tem, da npr. rakec sploh ne bo podoben pravemu raku, saj otroci niso zakomplicirani. Ema se je igrala celo z ostanki, ki sem jih mislila zavreči, a jih je prav lepo sprejela med ostale ribic.

Ko morske živali iz penaste gume ponudimo otroku, potrebujemo le še vodo in površino, kamor jih bo lahko pritrdil. Suha penasta guma se obnaša podobno kot papir, če jo zmočimo, pa se na površino prilepi. Otrok jo tako zlahka pritrdi ali odstrani s površine ali pa med seboj spoji več različnih živalic. Uporabne so med kopanjem v kadi ali bazenu, kjer jih lahko pritrdi na steno kadi oz. bazena ali keramične ploščice, lahko jih lepi na okno, omaro, vrata ali hladilnik, nenazadnje pa se primejo tudi na golo kožo. :) Uporabljamo jih lahko poleti in pozimi, ker so zelo majhne in lahke, pa jih z lahkoto vzamemo tudi na počitnice ali obisk. Pride k vam več otrok in ne veste, kaj bi jim ponudili za igranje, saj so že naveličani kock, avtomobilčkov, sestavljank, pobarvank ... ? Hitro na plano potegnite živali iz penaste gume! :)

Če boste aktivnost z morskimi živalicami iz penaste gume podarili, je tule moj predlog, kako živalice zaviti

lično zaviti paketki morskih živali iz penaste gume

Potrebujete:

- prozorne darilne vrečkice (jaz sem jih kupila v Ikei),
- moder papir,
- škarje,
- selotejp,
- morske živalice iz penaste gume.

Postopek:
1. Najprej pomerite, kako velik kos modrega papirja potrebujete, da ga boste lahko vstavili v prozorno darilno vrečkico. Nato ga odrežite in vstavite vanjo.
2. V vrečkico vstavite morske živali iz penaste gume.
3. Zaprite vrečkico in jo zalepite s selotejpom.
4. Podarite vrečkico z živalicami malemu nadobudnežu.

Če kljub temu, da vam izdelava domače igrače ne bo vzela dosti več kot 10 minut, nimate časa ali pa se vam v obilici daril, ki jih morate pripraviti, ne ljubi še izdelovati igrač, saj bo dovolj dela že z zavijanjem, pa imam za vas dobro novico:

2 paketka morskih živalic iz penaste gume bom PODARILA!

Če želite prejeti enega od njiju,
všečkajte Facebook stran Kuhartnice,
jo delite med prijatelje in
se pofočkajte v komentar.
Med vsemi pofočkanimi do 22. 12. 2015 do 12.00 bom izžrebala 2 nagrajenca, ki bosta prejela lično zavit paketek morskih živalic iz penaste gume. Tako boste imeli še ravno dovolj časa, da Božičku malo pomagate pri pripravi vseh daril, ki naj bi se na božično noč pojavila pod smrečico.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)