sobota, 30. marec 2013

Velika noč: zajčki palačinke / Easter: bunny pancakes



ZAJČJA DRUŽINA

Za pripravo zajčkov najprej naredimo maso za carski praženec (gostejšo maso za palačinke). V ponvi segrejemo nekaj kapljic olja in z žlico nanašamo zmes tako, da se pri tem poigramo z oblikami: poskusimo oblikovati zajčkovo glavo, za kar naredimo krogec, zajčja ušesa pa dodamo tako, da zajamemo novo žlico mase in jo vlečemo od kroga navzven. Če nam to povzroča težave, lahko obliko še vedno spremenimo v krog. V tem primeru za ušesa razpolovimo banano ali uporabimo dve rezini hruške, pomaranče, jabolka. Zajčka poljubno okrasimo: lahko naredimo belega (premažemo ga s sladko ali kislo smetano ali kakšnim drugim namazom bele barve) ali rjavega (uporabimo čokoladni namaz), ki ima oči narejene iz rozin ali lešnikov, smrček iz bučnih semen, sredino ušes iz brazilskih orehov ali mandljev in usta ter brčice iz sončničnih semen, lahko pa mu jih preprosto narišemo z dekorativnimi barvami ali raznimi namazi, pomembno je le, da pri temnem zajčku uporabimo svetle dodatke, pri svetlem pa ravno obratno, da bodo dobro vidni.



Ko oblikujemo zajčke, lahko poskusimo narediti tudi druge pomladne motive kot so rožice in metuljčki, vse neuspele okrogle osnove pa lahko spremenimo v ljubke pikapolonice, hrošče in druge žuželke, ki prebivajo na travniku.

RABBIT FAMILY

Prepare the same mixture as for pancakes and add some more flour. When pouring it onto the hot surface of a pan, try to form a shape of a bunny head - if you fail, you can always make a circle. Adding half of a banana or 2 pieces of pear, orange or apple you form bunny ears. For making white or dark bunny use cream or chocolate spread and add different nuts for details like eyes, mouth, nose, whiskers.
You can also make other spring motifs such as flowers, butterflies, ladybirds, bugs ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)