sreda, 8. maj 2013

Lahka skutna torta z jagodno omako / Light curd cake with strawberry sauce

500 g skute + 200 g sladkorja + 1 vanili + 2 rumenjaka + sok 2 limon = skutna krema
Pogrej malo ruma in dodaj žličko agar agarja. Zmešaj in malo ohladi.
Stepi 5 dl sladke smetane, dodaj skutno kremo in rum z agarjem. Za pol ure postavi na hladno in nato namaži na tortni biskvit.
Ko postrežeš, vsak košček torte posebej prelij z jagodno omako: 300 g svežih jagod + 2 žlici sladkorja + 100 °C + 5 min + palični mešalnik :)


500 g curd + 200 g sugar + 1 vanilla sugar + 2 egg yolks + juice of 2 lemons = curd cream
Warm a little rum and add 1 tbls agar agar. Let it cool a little.
Whisk 5 dl cream, add the curd cream and rum with agar. Put in a refrigerator for half an hour, then pour on a cake base.
When serving pour each piece of cake with strawberriy sauce: 300 g fresh strawberries + 2 tbls sugar + 100 °C + 5 min + mixer :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)