torek, 28. oktober 2014

Brownie torta za mamo

Mama je septembra praznovala 83. rojstni dan in želela sem ji speči torto, ki ne bi bila časovno zamudna, a kljub temu okusna. Kot nalašč sem se nekaj dni pred tem pogovarjala s sošolko s faksa, ki praznuje dva dni pred mamo in je bila navdušena nad tole tortico, za katero sem se nazadnje odločila tudi jaz. Tako da hvala, Sandra, in vse najboljše, mama Milka!

Delala sem po temle receptu, ki pa sem ga kot po navadi malo prilagodila:
200 g masla
3 jajca
180 g sladkorja
250 g čokolade (pol temne, pol mlečne)
110 g moke (pol bele, pol ponozrnate)
ščepec soli
ščepec pecilnega praška
1 vanilijev sladkor.

Nad paro sem stopila čokolado in maslo in zmes nekoliko ohladila. V drugi posodi sem zmešala jajca in obe vrsti sladkorja, penasti mešanici pa sem počasi dodala še čokoladno zmes. Nato sem primešala mešanico suhih sestavin in zmes prelila v model za torto, ki sem ga prej namastila z maslom in posula z malo moke (to sem naredila le na dnu pekača). Tortico sem pekla 35 minut na približno 170 °C. Na vrhu je prav mamljivo razpokala!

Torto sem servirala na pladenj. Okrasila sem jo le z žlico stepene sladke smetane in narezano čokolado. Poleg sem ponudila breskov sladoled, smetano in čokoladni ganaš. Želela sem, da si vsak odreže svoj kos, po želji vzame sladoled in smetano, nato pa uživa ob pogledu na čokoladno lavo, ki v ustih mami brbončice ob stiku hladnega s toplim. Njaaaami!
 

2 komentarja:

  1. Uau kako vabljivo je videt vse te dobrote:) njami, pa slike so tudi prelepe!

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj, že izgleda čudovito, kako mora biti šele okusno!
    lp, Simona

    OdgovoriIzbriši

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)