četrtek, 05. julij 2012

Jesti zdravo

karamelizirana jabolka s cimetom v jajčni srajčki
bučkina pita s pšeničnim zdrobom ob pečenem krompirju in korenju


Ko sem bila majhna, nisem jedla preveč zdravo, saj sem zavračala vso zelenjavo in sadje. Zdaj, ko sem že velika, skušam popraviti napako iz preteklosti, ki me je verjetno pahnila tudi v nepojasnjene težave s prebavo. Tako se sedaj trudim kuhati (tudi tega se poskušam odvaditi) vsaj nekoliko bolj zdravo hrano. Ob tem se sicer človek vpraša, kaj sploh je zdrava hrana. Baje je zdravo sadje. In zelenjava. Ampak kje dobiti res tisto polnovredno, neizropano?
Kakorkoli, za zajtrk sem si pripravila jabolka. Ker jih sicer nimam preveč rada (in sem po njih takoj lačna), sem si jih malo prilagodila, da so bili bolj užitni. Narezala sem jih na kolobarje, jih pomočila v žvrkljano jajce s cimetom in žličko rjavega sladkorja ter jih ocvrla na maslu. Bila so definitivno boljša kot samo jabolko, ob vsakem sladkem grižljaju pa se mi je po ustih razlezel rahlo kiselkast okus, da nisem pozabila, kaj sploh jem.

Včeraj sem z vrta pobrala prvo bučko in iz nje pripravila bučno pito, ki se je začuda dala v celoti lepo odstraniti s pekača. To mi sicer vedno povzroča težave. Pripravila sem jo po približnem receptu prijateljice, ker pa nisem imela podatkov o količinah, sem sestavine pač dodala po svoje. Zraven sem ponudila v pečici pečena krompir in korenje, ki je imelo prijetno sladkast okus, kar pa vseeno ni pripomoglo k zmanjšanju moje želje po sladkem, ki me napade vsaj vsak dan po kosilu. Tako sem za piko na i pojedla še nekaj rebrc moje najljubše čokolade Milka s smetano.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)