sobota, 28. junij 2014

Bananasplit / Bananasplit

Malo pred prvo obletnico poroke z dragim obeležujeva sedmo obletnico odkar sva se spoznala in odkar sva skupaj.
Ker sem romantična duša, nisem mogla mimo "najinega" datuma, čeprav imava zdaj uradnega. Ta dan sem želela s tistimi malenkostmi poudariti pomen tega dneva in ga narediti za odtenek bolj posebnega, kot so običajni dnevi. V vsakem primeru je treba jesti, torej skuhati kosilo, ampak z izborom jedi sem mu želela sporočiti, da ga imam rada. No, in moj dragi obožuje klasiko - dunajca in pomfri! Sploh slednjega ne pripravim nikoli, tokrat pa sem mu le izpolnila željo. Kosilo sem postregla na malo lepših krožnikih, sok pa sva pila iz čudovitih kozarcev, ki sva jih dobila za poročno darilo.
Fotografij tega dela kosila mi ni uspelo posneti, saj mu vsaj na tak dan nisem želela prepovedati, da se v nizkem startu s krulečim želodcem in cedečimi slinami upravičeno nejevoljno zadržuje in potrpežljivo čaka na moje dovoljenje, ko jed končno poslikam z vseh možnih strani. :)

Uspelo pa mi je na hitro fotografirati sladico - bananasplit. Pripravila sem ga takole:
v podolgovato skodelico sem dala dve po dolgem prerezani banani,
jih prelila s čokoladno omako (narezana čokolada + vrela sladka smetana),
čez dala nekaj kepic vanilijevega in čokoladnega sladoleda,
vse skupaj prekrila s stepeno sladko smetano
in okrasila s še nekaj čokoladne omake.


Nič posebnega seveda, a me je zadnjič v restavraciji bananasplit prav razočaral, saj je bilo na njem le nekaj kapljic sladkega greha. :( Bila sem prepričana, da zmorem doma pripraviti boljšega. No, mislim, da mi je uspelo (čeprav bi zase izbrala kak drug okus sladoleda). :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)