sreda, 04. maj 2016

A že poznate pobarvanke za odrasle?

Dragi moji!

Tako sem vesela! A veste zakaj? Ker je izšla moja prva pobarvanka za odrasle! :))))

Moja prva pobarvanka za odrasle Happy Thoughts

 
A že poznate pobarvanke za odrasle? To je trenutni hit v Ameriki, ki se vztrajno seli tudi v naše konce. Mogoče ste na policah v knjigarnah že zasledili knjige, polne rožastih, orientalskih, živalskih, domišljijskih vzorcev, ki so vas vabili, da bi v roke kar takoj prijeli barvice in začeli z barvanjem. :)

Tako torej, pobarvanke niso samo za otroke! :) Tudi odrasli so ugotovili, da ima barvanje več pozitivnih učinkov in tako se je začela poplava vseh možnih pobarvank, namenjenih odraslim. In kateri so ti učinki, ki imajo pozitiven vpliv? Tukaj jih je le nekaj:

 - povezovanje s samim sabo
- odklop od vsakodnevnih skrbi
- protistresno učinkovanje
- povečevanje koncentracije
- razvijanje domišljije in ustvarjalnosti.
 
POVEZOVANJE S SAMIM SABO

Za barvanje moramo najti čas. Medtem ko lupimo krompir in se nam okoli nog ovija naš malček, pri vratih pa nas čaka mačka, da jo spustimo notri in nahranimo, verjetno res ne moremo na pultu imeti pobarvanke in mimogrede še malo barvati, ane? :) Najti moramo miren kotiček, kjer nas ne bodo ves čas motili in kjer si bomo lahko privoščili nekaj časa le zase. V roke takrat lahko vzamemo pobarvanko, jo odpremo, poiščemo tisto, ki nam je tisti hip najljubša, in začnemo z barvanjem. Ko v rokah držimo barvico, čopič, pomočen v barvo, ali voščenko, ki za sabo po papirju puščajo sledi in pred našimi očmi rišejo vedno bolj barvaste podobe, imamo idealno priložnost, da se poglobimo vase, v svoje misli, morda dobimo celo kakšno dobro idejo ali se nam zgolj razjasni odgovor na vprašanje, ki nas je mučilo že nekaj časa. V takih mirnih trenutkih ni odveč kakšna umirjena melodija v ozadju - ali pa bolj divja, če ste trenutno bolj slabe volje in si želite dvigniti energijo in razpoloženje. ;)

ODKLOP OD VSAKDANJIH SKRBI

Vsakdo ima skrbi in vsakdo potrebuje nekaj, da se od njih malo umakne, umiri in sprosti. Nekateri si omislijo športno aktivnost, drugi kuhajo, pletejo, šivajo, slikajo, fotografirajo, nekateri pa se od vsakdanjih skrbi odklopijo tako, da v roke vzamejo pobarvanko in barvice. :) Ko razmišljamo o tem, katero pobarvanko bi pobarvali danes, katero barvo bi izbrali za posamezne dele pobarvanke in ko se osredotočamo na samo barvanje, res ni časa in prostora za negativne misli in skrbi. :)
 
PROTISTRESNO UČINKOVANJE

Barvanje pobarvank lahko postane vaša redna terapija! Ta seveda ne more nadomestiti strokovnjaka, s katerim bi se pogovorili o svojih težavah, lahko pa pripomore vsaj k temu, da se stopnja stresa ne povečuje. Ko morate pozornost preusmeriti na roko, v kateri držite čopič ali barvico, in razmišljati o potezah, da bo nastalo, kar želite, enostavno ne morete istočasno razmišljati o težavah s tako vnemo, kot bi to lahko počeli, če bi imeli vse kapacitete možganov na voljo le za premlevanje problemov. ;)

POVEČEVANJE KONCENTRACIJE IN VZTRAJNOSTI

Se je treba kar zbrati in razmišljati, kako bomo pobarvali posamezen del pobarvanke, kajne? Prav tako je potrebne nekaj vztrajnosti, da pobarvanko sploh pobarvamo do konca. Tako se krepita naša koncentracija in vztrajnost.
 
RAZVIJANJE DOMIŠLJIJE IN USTVARJALNOSTI 

Čeprav bi pomislili, da vas vnaprej narisana risba, določene linije, ki se jih morate držati in jih upoštevati, utesnjujejo in celo krnijo vašo domišljijo, je pravzaprav obratno. Linije so namreč lahko le usmeritev, podlaga, opora, ni pa se jih treba strogo držati. Vsako ploskev, omejeno z linijami, lahko pobarvamo z isto barvo in se tako navidezno zlije v eno. Druga možnost je, da vsako ploskev pobarvamo z drugo barvo ali drugačnim odtenkom iste barve in tako dobimo tridimenzionalni učinek. Ploskev tudi ni treba pobarvati le z eno barvo, ampak si lahko sami določimo dodatne navidezne linije, ki jih upoštevamo pri barvanju in tako dobimo večbarvno ploskev, ki deluje še bolj realistično.
Zakaj pa ne bi delom pobarvank dodali nekaj čisto svojega, npr. pike, črte ali nek čisto svoj domišljijski vzorec? Možnosti je res ogromno! ;) 

In končno je čas, da vas povabim na našo spletno stran - Cooloring Club, kjer z Urško Hartman in ostalimi oblikovalci ustvarjamo naše pobarvanke za odrasle. :)

Moja pobarvanka je na voljo tukaj. Za še nižjo ceno vpišite tole kodo: P4HBDXI0PW. ;) Veselo barvanje! :) Zelo bom vesela vaših komentarjev, še bolj pa fotografij pobarvanih pobarvank. ;)

Ni komentarjev:

Objava komentarja

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)