sobota, 29. marec 2014

Sladki grižljajčki Fairy Monkey / Fairy Monkey cakepops

Prijateljica je spet imela posebno željo - cakepopse v obliki opice in to ne katerekoli, ampak Fairy Monkey. "Hm, ok, bom poskusila, ampak nič ne obljubim," sem ji odvrnila. Kar nekaj časa sva skupaj iskali najboljšo rešitev za največji problem - ušeska. Kako jih sploh izdelati in kako si delo tudi najbolj olajšati? Razmišljali sva, da morava najti nekaj, kar lahko potisnem v osnovno kroglico in potem oblijem s čokolado. Ampak kaj bi to bilo? Biti mora prave oblike, velikosti, okusa. Hm, hm, hm. Pomislili sva na čokoladne kapljice, ki pa niso bile prave velikosti. Lističi mandljev so prekrhki. Poskusila sem s pinjolami, ki pa so bile prav tako premajhne. Obe sva pomislili tudi na pisane čokoladne bonbončke (Smarties), ki pa so bili kar malo preveliki. Potem pa je prijateljica našla Mini smartiese! In ti so bili ravno pravšnji! :)
S končnim rezultatom sem sicer kar zadovoljna, še vedno pa nisem zadovoljna z ušesi, ki sem jih naredila previsoko in tako so opice postale bolj podobne kravam ali medvedkom. No, ampak ok, baje so bili slavljenka in povabljenci zadovoljni z izgledom in okusom. Me veseli in vse najboljše!

I made Fairy Monkey cakepops for my friend's child birthday party. I wasn't sure how to make them, especially the ears, but finally we found a solution - Mini Smarties.
I am satisfied with the result, only the ears make monkeys look more like cows or bears. But children were content with look and taste, so I'm happy! :)
Happy birthday!






5 komentarjev:

  1. Joj, kako so lepi, ne vem, če bi se upala kakšnega pojesti :)
    Simona

    OdgovoriIzbriši
  2. Zdravo Deja! Kaj vi to izdelujete? Srčkani so! Po kakšni ceni se dajo naročiti in kakšne so minimalne količine? Z čem so polnjeni? Kje to izdelujete?
    Lep pozdrav,
    Maja.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdravljeni, Maja! Ja, cakepopse izdelujem jaz, jih pa delam za sorodnike in prijatelje. Obicajno naredim cokoladne in limonine. 😉

    OdgovoriIzbriši
  4. Deja, kje si dobila roza stiropor ?
    In kako si nardila uhice ?

    OdgovoriIzbriši

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)