četrtek, 10. december 2015

Kako izdelati novoletno dekoracijo iz škatle od pice: poslikani kvadratki


 Ko smo pojedli družinsko pico, nam je ostala ogromna bela škatla. Pokrov smo odtrgali še pred začetkom kosila, tako da je bil popolnoma čist in nedotaknjen. Takoj, ko sem ga zagledala, sem namreč dobila idejo, kako ga bom uporabila - prelevil se bo v novoletno dekoracijo!



Ker je hčerka še premajhna, da bi naslikala kaj prepoznavnega, sta ji pa risanje in slikanje v veliko veselje, sem se odločila za bolj abstraktno umetniško potezo. Velik kos kartona sem položila na njeno mizico in ji oblekla zaščitna oblačila (sama je hotela obleči slinček, s čimer sem se seveda popolnoma strinjala, sicer pa pri umetniških projektih uporabljava "umetniško haljico" - staro majčko, ki ji je nekoliko prevelika in jo z lahkoto obleče čez svoja oblačila). Pred kratkim sem ji kupila nove prstne barve in tako sem ji ponudila eno izmed njih - rdečo.



Že po nekaj potezah s čopičem se je izkazalo, da bi se o rdeči barvi lahko pogajali, saj je bila bolj svetlo roza kot živo rdeča, ampak ok. Tudi čopič, ki je bil priložen kompletu, bi si komaj zaslužil to ime, vendar se je kasneje izkazalo, da njegove trde ščetine v debeli plasti barve, ki jo je nanesla moja umetnica, pustijo zanimive sledi.


Ema je tako opravila svoj del naloge. Meni tisti odtenek rdeče ni pustil spati, zato sem naslednji dan sama dodala še malo rdeče rdeče akrilne barve. Če ne bi bila akrilna, bi tudi to prepustila Emi. 

Karton sva poslikali na obeh straneh. Ko se je barva posušila, jaz pa sem dokončala kosilo, sem ga razrezala na kvadratke. V enega izmed kotov sem zapičila zobotrebec in tako napravila luknjico, skozi katero sem napeljala rdečo volno. Nastala je novoletna dekoracija iz odslužene škatle od pice.

Med sprehodom sva nabrali macesnove veje, ki se jih držijo ti ljubki storžki in male izboklinice. Postavila sem jih v prazno vazo in nanje obesila poslikane kvadratke.





 Ko sem pri Mamini mazi opazila eko izziv, sem takoj vedela, da bo tale ideja kot nalašč za izziv št. 2. :)

Kako boste pa vi letos okrasili dom?

2 komentarja:

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)