torek, 4. oktober 2016

Obisk Živalskega vrta Ljubljana

Odkar imamo Emo, smo ZOO Ljubljana obiskali drugič. Prvič je bila še precej majhna in so jo živali bolj malo zanimale, sploh tiste, ki so ležerno poležavale v senčki ali se skrivale bolj v ozadju kletk oz. njihovih prostorov.

Letos ji je bil še vedno od vsega najbolj všeč trampolin, a so tudi živale dobile veliiiiko njene pozornosti. Vse nas je očarala slonica Ganga, ki je stara že več kot 40 let. Opazovali smo oskrbnika, ki sta ji prinesla hrano: seno, jabolka, banane, korenje in lubenico za kasneje.


Pozdravili sta nas dve žirafi, ki sta smukali liste z veje. Presenetilo nas je, kako sta se zaletavali z glavo druga v drugo in si ovijali dolge vratove.





Kapibara nas je najprej očarala s svojo družinico, potem pa se je šla ohladit v vedro vode. :)





Ari sta sedeli na veji in si s kljunom prebirali perje. Nista se pustila motiti obiskovalcem.




Tudi sova, ta nočna ptica, je naš obisk predremala. Ustrašila se je le, ko je živalski vrt preletel helikopter, ko se je hrup polegel, pa je spet utonila v svoj svet.




S svojo samozavestno hojo in držo ter prelepim vzorcem in na splošno z dejstvom, da tako lepo, veliko in tudi nevarno žival, po drugi pa le ljubko mucko, vidim v živo čisto od blizu, me je prevzel tiger Vito. Imela sem ga priložnost videti, ko se je odločil ohladiti v ribniku. Igrati z žogo se mu pa ni ljubilo.




Dvogrba kamela ni bila preveč navdušena nad fotografiranjem in se je delala, da nas ne opazi.




Pokukali smo še v valilnico, kjer smo lahko opazovali rojstvo malih piščančkov. Nekaj je bilo že izvalenih, drugi so ravno tisti trenutek napenjali vse moči svojega drobnega in nebogljenega teleščka, da bi zmogli zlesti iz lupinice, ki so jo komaj prekljuvali.




Zelo gostoljuben je bil gepard, ki nas je prišel pozdravit čisto od blizu. Kljub šipi, ki je bila med nami, je bilo kar malo scary! :)




Pri zebrah so imeli pa dojenčka oziroma malčka, ki je tako prikupno in razposajeno skakal naokoli, kot en mali mucek, kužek ali otrok, ki mu res ornk dogaja. :)




Nazadnje smo se ustavili še pri morskem levu. Najprej smo ga opazovali med plavanjem v bazenu in izkoristili tudi možnost opazovanja te prelepe živali pod vodno gladino. Nato je morski levček pokazal nekaj svojih spretnosti, ko je skakal iz vode, mahal s plavutmi in na smrčku nosil žogo. Za nagrado je dobil ribice in aplavz.



V živalski vrt se bomo zagotovo še vrnili in uživali v opazovanju živali - teh izjemnih bitij.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)