ZAJČJA
DRUŽINA
Za pripravo
zajčkov najprej naredimo maso za carski praženec (gostejšo maso za palačinke).
V ponvi segrejemo nekaj kapljic olja in z žlico nanašamo zmes tako, da se pri
tem poigramo z oblikami: poskusimo oblikovati zajčkovo glavo, za kar naredimo
krogec, zajčja ušesa pa dodamo tako, da zajamemo novo žlico mase in jo vlečemo
od kroga navzven. Če nam to povzroča težave, lahko obliko še vedno spremenimo v krog. V tem primeru za ušesa razpolovimo banano ali uporabimo dve rezini
hruške, pomaranče, jabolka. Zajčka poljubno okrasimo: lahko naredimo belega
(premažemo ga s sladko ali kislo smetano ali kakšnim drugim namazom bele barve)
ali rjavega (uporabimo čokoladni namaz), ki ima oči narejene iz rozin ali
lešnikov, smrček iz bučnih semen, sredino ušes iz brazilskih orehov ali
mandljev in usta ter brčice iz sončničnih semen, lahko pa mu jih preprosto
narišemo z dekorativnimi barvami ali raznimi namazi, pomembno je le, da pri
temnem zajčku uporabimo svetle dodatke, pri svetlem pa ravno obratno, da bodo dobro vidni.
Ko oblikujemo
zajčke, lahko poskusimo narediti tudi druge pomladne motive kot so rožice in
metuljčki, vse neuspele okrogle osnove pa lahko spremenimo v ljubke
pikapolonice, hrošče in druge žuželke, ki prebivajo na travniku.
RABBIT FAMILY
Prepare the same mixture as for pancakes and add some more flour. When pouring it onto the hot surface of a pan, try to form a shape of a bunny head - if you fail, you can always make a circle. Adding half of a banana or 2 pieces of pear, orange or apple you form bunny ears. For making white or dark bunny use cream or chocolate spread and add different nuts for details like eyes, mouth, nose, whiskers.
You can also make other spring motifs such as flowers, butterflies, ladybirds, bugs ...
Ni komentarjev:
Objavite komentar
Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)