petek, 9. maj 2014

Zabava za rojstni dan bodoče mamice #2 / Mom to be birthday party #2

Ko smo pojedle slane jedi, smo si seveda zaželele nekaj sladkega. Ta del mi je bil pri pripravah še posebej ljub! V dnevni sobi sem svojo pisalno mizo spremenila v zasilno mizo s sladicami.



Opremila sem jo dojenčkasto. :) Ker ne poznam spola bodočega družinskega člana, sem se odločila kar za obe barvi, ki označujeta punčke in fantke - roza in modro.

Na mizo sem postavila 2 majhni tortici, eno za bodočo mamico in eno za prihajajočega dojenčka. Prva je bila čokoladna, druga pa sadna. Čokoladno sem pripravila že večkrat in ni zahtevna:
v testo za biskvit sem dodala naribana jabolka, za kremo pa sem zavrela sladko smetano, v njej stopila čokolado, to postavila na hladno in naslednji dan stepla. Okusno in preprosto!



Po okusu mi je uspela tudi druga, sadna torta, le z izgledom nisem bila zadovoljna, saj sem si jo predstavljala čisto drugače. Na biskvit sem želela nadevati roza in moder nadev, ki bi se marmornato prelival. No, ko sem to storila, je vse skupaj izgledalo, kot da jo je nekdo že prebavil. Ni mi preostalo drugega, kot da sem kremo postrgala z biskvita. K sreči sem imela obeh krem še dovolj, da sem torto lahko nadevala še enkrat, tokrat sem eno plast kreme dodala v sredino biskvita, ostalo pa po vrhu in okoli torte, ampak s končnim izdelkom nisem bila preveč zadovoljna. Sicer pa sem oba nadeva pripravila takole:
za jagodni (roza) nadev sem zmešala stepeno sladko smetano, skuto, sladkor, limonin sok in limonino lupinico. V kozici sem zavrela jagode z nekaj sladkorja in jih pretlačila ter pustila, da se ohladijo, nato pa sem jih dodala skutnemu nadevu. 
Modri nadev sem pripravila na enak način, le da sem uporabila borovnice.
Če želimo ojačiti barvo, lahko dodamo nekaj barvila.

Z borovničevo in jagodno kremo sem napolnila tudi kozarčke.


Seveda sem naredila tudi cakepopse! :) Postavila sem jih v stojalo, ki sem ga prav na rojstni dan prejela po pošti od Mance, ki mi je nekaj let nazaj podarila komplet za izdelavo cakepopsov. Hvala, Manči! ;)


Ko sem se že skoraj odločila, da je sladic več kot dovolj, sem se spomnila, da bi nekje verjetno morala imeti še kakšen modelček za piškote na temo dojenčkov. Ko sem prebrskala predal, sem v njem res našla še nikoli uporabljen modelček v obliki otroškega vozička. In če ga ne bom uporabila zdaj, kdaj ga bom? In tako sem spekla še piškote ... :)


Za protiutež vsemu sladkorju sem prijateljicam ponudila limonado. Dodala sem roza in modre slamice z napisom, ki pa smo jih na koncu pozabile uporabiti! :D Babe! :)


 Med sladkanjem so mi prijateljice podarile tudi darilo, nato pa smo nadaljevale s čvekanjem. Za hec sem jih prosila, če izpolnijo listek "Dojenčkova stavnica". Me prav zanima, katera je bila pri ugibanju najbolj uspešna. :)

6 komentarjev:

  1. vauu kako luštno vse izgleda. Sem prepričana, da je bilo tudi vse okusno!

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala, Mateja! Ja, ni prav veliko ostalo, hehe :)

    lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Uau, res lepo. Res si se potrudila!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala, Bonbonček! Ja, sem se, ker mi je to res v veselje ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Uff.... se vidi, da je v tole vložen trud:) Vse čestitke, res lep prikaz.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Matija, hvala! Je bilo vloženega kar nekaj truda, ampak takega, ki te napolni z energijo. :)

      Izbriši

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)