nedelja, 15. februar 2015

Cakepopsi konjički

Maša je lani praznovala drugi rojstni dan. Ko sem njeno mamico vprašala, kaj bi ji lahko podarila za rojstnodnevno darilo, mi je rekla, naj naredim cakepopse. Vendar ne navadne okrogle, kakršne sem delala do takrat, ampak v obliki živali. Da bodo pasali k torti, je rekla.
Ammmm?! Cmok v grlu. Živalice? Kako pa naj to naredim? Saj še nikoli nisem delala drugačnih cakepopsov kot okrogle. Pravzaprav sploh še nisem naredila veliko cakepopsov. Kako naj zdaj naredim take cakepopse, in to za rojstni dan, ko morajo biti res lepi?
Kljub vsemu sem rekla ja. Ves čas sem razmišljala o tem, kako naj torej naredim take cakepopse. No, res sem se potrudila po svojih najboljših močeh in nastalo je okoli 20 sladkih grižljajčkov v obliki žabic, ovčk, čebelic, pikapolonic, muckov in kužkov. Zapičila sem jih v podstavek v obliki travnika z ribnikom.

Leto kasneje je Maša še vedno ljubiteljica živali - tokrat si je zaželela torto v obliki konja. Tudi za ta rojstni dan sem ji podarila cakepopse. Njena mamica mi je rekla, naj naredim kar navadne, naj se ne trudim  preveč in kompliciram, ampak naj uporabim samo malo mrvic in bo čisto ok.
Ha, prepozno, to rundo sem pa jaz rekla, da bom naredila kaj več kot to. No, pravzaprav nisem nič rekla, saj sem želela, da bi bilo to presenečenje. 
Nastali so cakepopsi v obliki konjičkov, ki se pasejo na podstavku v obliki ograjenega pašnika.2 komentarja:

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)