torek, 11. februar 2014

Predvalentinova obletnica

Lani točno na ta dan, torej nekaj dni pred valentinovim, sem dobila darilo od mojega valentina - zaročni prstan. Že nekaj časa sva se namreč pogovarjala o tem, da bi se mogoče pa tudi midva poročila. Ob vseh teh pogovorih je že kazalo, da se bova kar nekako dogovorila. Lepo, ampak dogovoriš se, kaj bo jutri za kosilo, kdo bo šel v trgovino in kaj podobnega, o poroki pa se nisem želela zgolj "dogovoriti".
No, namige je moj dragi pravilno razumel in me zaročil na primeren način! Ko sem se 11. februarja vrnila domov, mi je v roke potisnil majhno okroglo škatlico, ki je sprva sploh nisem mogla odpreti, nato pa sem le zagledala okrogel predmet in bila sem tako vesela. Nisem želela, da bi zapravljal denar za "pravi" prstan, torej prstan iz zlata ali srebra, saj mi ta ne more pomeniti toliko kot dejstvo, da je prstan delo njegovih rok. Na pogled je enak kot vsi drugi, saj je narejen iz aluminija. Čeprav mi je prevelik, da bi ga nosila na prstancu, mojo roko krasi že celo leto.


Ker letos ne bova mogla biti na praznik ljubezni skupaj, sem mu pripravila valentinovo kosilo že kar danes - na obletnico najine zaroke, saj je to zagotovo dovolj dober razlog, da malo pogoljufaš in valentinovo praznuješ nekaj dni prej.


Za kosilo sem skuhala domače ajdove testenine v obliki srčkov, obvezno pa sem morala dodati nekaj navadnih kupljenih polžkov, saj brez teh moj neljubitelj testenin ne more. Zraven sem pripravila omako iz paradižnika in paprike, za tako poseben dan pa sem mu res morala speči še kos mesa, ki ga tako obožuje.


Pripravila sem še sladico - jabolčne trikotnike. Zanje sem naribano jabolko zmešala z nekaj žličkami sladkorja in malo cimeta in dodala še naribane bučke, ki sem jih prej pokuhala, da so se zmehčale in je voda izparela. Nadev sem nadevala na trakove listnatega testa in jih zvila v obliko trikotnikov. Premazala sem jih z jajcem in posula s ščepcem sladkorja.
Spekla sem jih v pečici in nato posula še s sladkorjem v prahu.

Dober tek, moj valentin! :*

2 komentarja:

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)