sreda, 6. maj 2015

Preproste aktivnosti s predmeti, ki so pri roki

Ni tako lahko v vsakem trenutku otroku ponuditi vedno nekaj novega, ustvarjalnega, doma izdelanega, s čimer bi se lahko zaposlil. Pa večinoma sploh ni potrebno, saj so mali raziskovalci povsem zadovoljni s preprostimi vsakdanjimi predmeti, ki burijo njihovo domišljijo, urijo njihovo motoriko in hkrati staršem omogočijo, da na hitro kaj postorijo.

Ema ni preveč rada na trebuščku, zato jo takrat skušamo zaposliti z različnimi predmeti ali opravili. Najprej so bile to seveda igrače, a smo hitro ugotovili, da se sama še ne more in ne zna igrati, sploh ne z igračami, ki se jih hitro naveliča, saj z njimi nima kaj dosti početi. Kmalu smo prišli do ugotovitve, da sta navadni plastični kozarec in žogica čisto super zadeva! Enako je s plastenko in flomastri, ki jih lahko vtika v odprtino.



Zanimiv je tudi kolut lepilnega traku, ki ga malo odvijemo in ovijemo nazaj na kolut tako, da je lepljiva stran zunaj, na vrhu. Malim prstkom tako nekaj časa ni nič jasno. :) Takrat se splača otroka opazovati in se nasmejati - čiščenje lahko še malo počaka.



Ata Zoran pa se je po plesu, petju, žoganju, opazovanju ilustracij v knjigicah in slik po stanovanju domislil preproste igre z zaveso, ki je Emo zelo razveselila in poskrbela za kar nekaj navdušenega cviljenja. Skupaj sta stopila za zaveso in nato zakorakala proti sredini sobe.




 Vesela bom tudi vaših predlogov, kaj še lahko počnemo z dojenčkom oz. otrokom in za to ne potrebujemo nobenih posebnih pripomočkov. ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)