ponedeljek, 13. april 2015

DIY škatla z labirintom za žogico

Ob nekaj tulcih toaletnega papirja in prazni škatli od čevljev, ki se je že več tednov valjala po hodniku, ker sem vedela, da jo bom za nekaj že rabila, sem dobila idejo, da bi Emi naredila nekakšen labirint, po katerem bi lahko spustila žogico.


Vzela sem:
škatlo,
tulce toaletnega papirja in kuhinjskih brisačk,
škarje,
olfa nož,
lepilno pištolo,
lepilni trak.

Z Emo sva sedli na tla dnevne sobe, prinesla sem pripomočke in začela sem rezati tulce, Ema pa je bila tačas povsem zadovoljna z opazovanjem, kaj počne mamica, in raziskovanjem prazne škatle, v kateri se je kmalu nabralo nekaj razrezanih tulcev.

Škatla je imela pokrov, ki se je odprl na stran, ni se povsem snel. Postavila sem ga pokonci in zalepila z lepilnim trakom. V notranjost škatle sem z lepilno pištolo prilepila tulce, da je nastala steza za žogico. Na koncu sem z nožem izrezala odprtino oz. vratca, skozi katera se žogica na koncu odkotali iz škatle.


Ko je ati prišel domov, sta z Emo takoj preizkusila novo igračo. Bila je všeč obema, saj sta oba bolj tehnična tipa. :) Ema sicer žogice ponavadi še ne spusti iz rok, me je pa nekaj dni nazaj presenetila, ko je začela predmete metati po tleh - celo v jezero nama je uspelo metati kamenčke!


Tokratni izdelek res ni najbolj estetsko dovršen, a sem zamižala na eno oko (ok, na obe :)) in dala prednost funkcionalni vrednosti. Mogoče ga bova kasneje, ko bo Ema malo večja in se bo že nekaj časa valjal v kotu, zvlekli na plano in polepšali kar skupaj. Če ne bo medtem iz njega nastalo že kaj drugega, tako kot so trenutno v njem manjše igrače, saj je košara že premajhna za vse.

2 komentarja:

  1. Fantastična ideja! Sploh za manjše navihančke:)) Za večje pa potem uporabiš večjo škatlo oz. dodaš, da je proga še daljša:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, pa še pomagajo lahko pri izdelavi proge. Sem se spomnila na tole, ker sva z bratom včasih imela lesene deščice z utorom, ki sva jih sestavljala v poligone za frnikole. Tole je pa poenostavljena verzija tega. :)

    OdgovoriIzbriši

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)