sreda, 22. julij 2015

Zdrob iz borovnic

Gozdovi so polni borovnic! Te očarljive male kroglice tako lepo obarvajo jedi. Iz navadnega pšeničnega zdroba nastane vabljiva vijolična poslastica, ki jo lahko vzamemo s seboj za malico na izletu ali sprehodu.


Sestavine:
1 jabolko
½ dl vode
3 žlice pšeničnega zdroba
1 žlica borovnic
½ banane

Jabolko narežemo na koščke in ga damo kuhat v vodo. Kuhamo 5 minut.
Borovnice pretlačimo z vilicami in jih dodamo k jabolku.
Vmešamo zdrob in zmanjšamo temperaturo. Stalno mešamo 3 minute, da se zdrob skuha.
Ko se malo ohladi, dodamo še pretlačeno banano.

Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)