torek, 9. junij 2015

Šparglji z jajcem

Šparglje imam rada, ker iz njih hitro pripravim okusno jed, ki niti ne potrebuje veliko sestavin. Običajno jih jem skupaj z jajcem, malo parmezana in kosom kruha, tokrat pa sem nama z Emo za kosilo pripravila še koščke piščančjega mesa.



 Piščančje prsi narežemo na koščke.
V ponvi raztopimo maslo in dodamo meso, da se na hitro popraži, potem pokrijemo, zmanjšamo ogenj in dušimo 10 minut.
Šparglje narežemo na polcentimerske kolobarčke in jih vržemo v ponev z mesom. Premešamo, pokrijemo in dušimo še 6 do 7 minut.
Jajce razžvrkljamo, vlijemo v ponev in mešamo, dokler ne zakrkne.
Na koncu čez jed posujemo nariban parmezan.

Če je otrok mlajši, lahko jed pripravimo samo z rumenjakom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)