ponedeljek, 1. junij 2015

Pirino-koruzne palčke



Sestavine:
½ skodelice pirinega zdroba
½ skodelice polente
3 skodelice vode ali mleka
2 jž masla
1 rumenjak oz. jajce
1 jž sladkorja
1 nž cimeta
riževi kosmiči

V vodi ali mleku skuhamo polento in pirin zdrob.
primešamo maslo in ohladimo.
Primešamo jajce, sladkor in cimet ter premešamo, da nastane enotna zmes. Če je zmes tekoča, dodamo malo riževih kosmičev.
Vlijemo jo na pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko.
Pečeno pecivo razrežemo na palčke.

Uporabimo materino, kravje ali adaptirano mleko.
Uporabimo le rumenjak, če je dojenček starejši, pa lahko celo jajce.
Sladkor dodamo po želji.
Čas in temperatura peke sta odvisna od pečice in velikosti pekača – od tega je odvisno tudi, kako debelo bo pecivo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Ti je všeč moj blog ali imaš kakšen predlog? Prosim, piši mi ;)
Do you like my posts or you have a suggestion? Please, write to me ;)